Érzések

2011.09.07. 10:31

Arról még nem is meséltem, hogy, hogyan érezzük itt kinn magunkat, megszoktuk-e már a kinti légkört, és jelentkezett-e már a honvágy nálunk. Akkor most írok egy keveset erről is, legalábbis a magam nevében.

A honvágyat én még nem érzem, de ez valószínűleg azért is van, mert még csak rövid ideje vagyunk itt ahhoz, hogy erősen előjöjjön. A másik pedig, hogy olyan szuper búcsúztatóink voltak, ami jelentősen megnövelte az energiáinkat, és teljesen fel vagyunk töltődve még mindig. Persze azért azok az emberek,akik a legközelebb állnak hozzánk, már megjelentek a 'hú de megölelném!' listán..

Ezért nagyon jó érzés az, hogy itt vagyunk egymásnak,és amikor szeretethiány tör ránk,csak egymás nyakába borulunk,és minden megy tovább.

Pont azon nevettünk egyik nap, hogy milyen sok esemény lesz ősszel. Most 10-én lesz a névnapom,és akkor leszünk 1 évesek :P Október 14-én lesz az én szülinapom, november 13-án meg  a Mikié. És az volt a poén tárgya, hogy kiket hívjunk meg a házibulinkra :))) Nyilván, az itt lakó magyar kollégákat és feleségeiket, de lélekben Ti is velünk lesztek..

Meg persze szeptember 16-án lesz Edit nap is, ami a családomból 3 embert is érint: az Édesanyucimat, a Nagymamámat, és a Nővéremet is. Majd egy afrikai képeslappal meglepem Őket :) Októberben lesz még a Mama szülinapja is és a Keresztapumé is. Sajnos a nagy családi banzájról idén lemaradunk... De sebaj, majd skypolunk;)

A kinti hangulatot egyébként meg kezdem megszokni.

Ami furcsa, és nehéz átállni, az az, hogy egyedül nem mehetek sehová. Otthon már természetes dolognak számított, hogy amikor egy kicsit szerettem volna kiszellőztetni a fejemet, elmentem sétálni, vásárolni, vagy csak úgy ki az utcára, hogy ne a lakásban legyek. Most ez itt nincsen. Itt egyedül tilos bárhová is menni, és amúgy meg eltartana egy óráig is, mire eljutnék valameddig, feltéve,ha nem tévednék el :)

Viszont még jó, hogy van kert, így legalább nem a lakásban töltöm az időmet,hanem kinn. A hőmérséklet mellesleg nagyon kellemes, napközben 30 fok is lehet a napon, pedig még csak tavaszodik:)

Szokatlan még az is, hogy nem kezdődött szeptemberben a tanítás, nem kellett tanmeneteket írni, készülni az órákra és nem várt semmiféle nyüzsgés és hangzavar szeptember elsején. Nincsen munkahelyem, ahová be kell járni, nem késem el sehonnan, és akkor dolgozom-festek, amikor csak akarok. A magam ura vagyok. Nem utal a csepeli önkormányzat fizetést a bankszámlánkra, hanem nekem kell festenem azért,ha pénzt szeretnék. Ez elég fura még. Bár, azt hiszem a gyermekkori álmom válik valóra, ha ez sikerül... Úgyis utáltam korán kelni és hévezni:) A gyerekek nagyon hiányoznak, meg a 'Niki néni' is,de majd szépen lassan megszokom. Ha nem lenne annyira rossz a magyar közoktatás és a pedagógusok fizetése, akkor valószínűleg többet gondolkodtam volna azon, hogy eljöjjek-e ide, Dél-Afrikába. De akkor meg nem lenne időm a festésre, rajzolásra... Nincsenek véletlenek, az egyszer biztos!

Még jó, hogy Miki (is) lelkiekben támogat. Már megbeszéltük, hogy Ő lesz a managerem, és 49%-ban részesül, az eladott képeim árából. Csak azért nem 50%-ban, mert akkor nem maradna elég pénz a táskákra,meg a cipőkre:))) Na jó, nem ám, mi most lakásra gyűjtünk:P

Egyébként többnyire éjjel dolgozik, ami nem rossz, hiszen elmegy este fél 9-kor és hajnali 4kor már ágyban van. Délig alszik, és miénk egy szabad délután.

Tegnap pedig csodák csodájára sikerült elosztós hosszabbítót szereznünk, aminek a segítségével végre netezhetünk a teraszon - mert ugye csak kinn tiszta a skype:) Valamint egy szuper palacsinta sütőt, ami igaz,csak 22 cm-es, de sebaj, mert kárpótol minket a hátuljára szépen felírt és rajzzal dekorált palacsintarecept. Majd lefotózom, nagyon vicces.

Tehát pénteken palacsinta parti a terv, és skype.

Puszilunk mindenkit!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aliendriveranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr283208440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása