Krüger, Baobab, Halloween

2011.11.03. 10:58

Hát, sok idő eltelt már azóta, hogy utoljára írtunk a blogra. Viszont jó pár dolog történt velünk,s nem is tudom, mivel kezdjem. Talán csak az érdekesebbeket említeném.

Ilyen volt a Krüger Nemzeti Park. Pénteken indultunk délután,elég későn értünk oda a szállásra, de megérte ennyit autókázni. A lakhelyünk a 'vadonban' volt, egy kétszintes ház, legalább 8 férőhellyel, 2 fürdőszobával, bárpulttal, és kerttel természetesen. Amikor átvettük a kulcsot pénteken este, közölték velünk, hogy ha másnap elmegyünk otthonról,még véletlenül se hagyjunk nyitva semmilyen nyílászárót,mert hazatérve igencsak érdekes meglepetésben lehet majd részünk. Hát, mivel nem szerettünk volna 'állati' látogatókat a szobánkban, bezártunk mindent. :)

Másnap hajnali 4-kor keltünk. Ami eléggé nehezünkre esett, hogy kimásszunk a szuper baldachinos ágyból. De a látványért mindent!

Hihetetlen élmény volt ennyi vadon élő állattal találkozni, ilyen közelről. Láttunk: oroszlánt, gepárdot, leopárdot, elefántot, zsiráfot, majmot, vizilovat, krokodilt, hiénát, sast, sólymot, teknőst, bivalyt, impalát... és hirtelen nem is jut eszembe az összes. /Képek a facebookon :)/

A legviccesebb az volt, amikor kiültünk az autónk tetejére egy-egy üveg savannával - ami persze tilos volt -, és onnan szemléltük a vonuló elefántcsordát.

Egyetlen egy negatívumot említenék itt meg, az pedig a Melarone nevezetű gyógyszer, persze a malária ellen. A többiek is éreztek egyet s mást tőle, de nekem konkrét hasgörcseim voltak, gyomorémelygésem, fejfájásom, és még sorolhatnám...Mivel hogy elég sok mellékhatással rendelkezik. Hát, nálam jelentkezett is jó pár. Viszont muszáj volt bevenni azon a területen.

Másnap ismét korán keltünk, bár nem hajnali 4-kor, csupán csak 6 órakor. Az előző napon vásárolt térképes füzetben felfedeztük, hogy a Krüger Park melletti megyében számtalan vízeséssel találkozhatunk. Így hát szedtük a sátorfánkat és az energiáinkat, majd sorban meglátogattuk a legtöbb vízzuhatagot,amire jutott időnk vasárnap. Mondanom sem kell, azt hiszem, hogy csodálatos volt mindegyik. Mi lesz majd, ha meglátom a Viktória waterfall-t? Már előre félek :)

A tájékoztató füzetből megtudtam, hogy itt Afrikában található a világ legöregebb fája is, amely egy 6000 éves baobab fa, és ezzel a világon a legszélesebb is. Állítólag 40 ember kell hozzá, hogy körbe tudják ölelni. Szerintünk, még több is.

Mivel ez a fa-látogatás már nem fért bele ebbe a vasárnap napba a vízesések után, így azt egy későbbi hétvégére tűztük ki célul.

Nos, ez a hétvége a szülinapomra esett - természetesen :)

Pénteken a Szivecském által készített szülinapi torta, és a néhány savannah- tequila kombó után, másnap következhetett a fa-látogatás.

Ismét korán kellett indulni,és legalább 5 órát kocsikáztunk. De azt gondolom, hogy azért az élményért,amit akkor éltem át,mikor megláttam, megöleltem a hatalmas baobabot, megérte. Azon gondolkodtunk, vajon mi mindent mesélhetne ez a növény, ha beszélni tudna... Arra viszont kíváncsi lennék, milyen érzés tölti el,mikor magába fogadja a rengeteg turistát, hogy elfogyassza a kinti büfében megvásárolt drinket. Ugyanis, ha még nem említettem volna, a baobab belsejében egy aranyosan kialakított kis kocsmával szembesültünk. na jó, inkább pubbal. Szuper bárpulttal és néhány paddal. Azt hiszem ez az, amit mindenkinek ki kell próbálnia - mindenképpen!!

Találtunk még egy óriási Baobab fát, ami már csak a Giant Bobab nevet viselte,és még a belsejébe sem lehetett bemenni. Na jó, viccet félre téve, ez is kétségtelenül 'Giant' élmény volt. Nem szabad kihagyni.

Az elmúlt hétvégék alatt sem unatkoztunk. Voltunk bowlingozni,a Magic Companyban játszottunk sokat: beváltod a randot cointokra, amivel működnek az infantilis játékok. A végén x-ért, amit összenyertél, vehetsz egy gagyi valamit,ami természetesen a kínai piacon tized annyiba kerül.Tehát nem éri meg. De nyilván nem is az a lényeg.) Ezen felül rengeteget ettünk, braiioztunk, társasoztunk, kártyáztunk, elköltöttünk egy rakat pénzt az octoberfesti sörfesztiválon, és rendeztünk egy nagyon mókás Halloween Partyt.

Stílusosan mindenki annak öltözött,ami a legközelebb áll hozzá... :) Szivecském volt Mr. Hippie Man, én Mrs. Hippie Gipsy, Nani Mrs. Witch-Bunny, Zsolti Mr. Vampire. Faragtunk tököt, vizipipáztunk, táncoltunk, ettünk-ittunk, jót mulattunk.

Sikeresen betábláztuk magunkat a maradék hétvégékre, így gyorsabban telnek majd a napok. És végül,de nem utolsó sorban, jól érezzük magunkat!

Ezen a hétvégén Durbanbe megyünk, egy kicsit passzívan is kell pihenni. Ha valakit érdekel, ide megyünk, már alig várjuk:

http://www.roomsforafrica.com/establishment.do?id=2214

Mielőtt még elfelejtem, valószínűleg már biztos, hogy januárban jövünk vissza újra, előreláthatólag minimum 2 hónapra. És aminek én örülök a legjobban, hogy nem itt a Cedar Hillben leszünk, hanem egy másik lakóparkban töltünk el újabb néhány hónapot. Csak remélem valóban nem sírom ezt vissza :)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aliendriveranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr333350001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása